diy gezichtsmaskertjes

time for flawless skin

Iedereen heeft het wel eens, sommige mensen wat vaker dan andere maar over het algemeen heeft iedere persoon er wel eens last van. Dat moment dat je wakker wordt, naar de spiegel loop en denkt , "omg, wat is er vannacht met mijn gezicht gebeurd'. Je hebt ineens heel veel puistjes, of je kringen onder je ogen nemen je hele gezicht over. Gelukkig hebben ze hier allemaal cremetjes en spulletjes voor, maar je kan ze natuurlijk ook makkelijk zelf maken. 

 


Ik heb persoonlijk niet heel veel last van acne plekken of puistjes, gelukkig. Maar ook ik heb wel eens mijn tijden dat ik ineens een paar puistjes krijg. En of het er nu veel of weinig zijn puistjes zijn nooit fijn. Als ik dan bij mezelf ga kijken naar kringen onder mijn ogen, dat is nog al een groot probleem. En aangezien ik geen groot fan ben van veel concealer of foundation dragen is een andere methode om de kringen weg te krijgen altijd welkom. dus laten we dan maar beginnen met de diy's.

Groene thee.

Hou ieder ochtend vlak na het opstaan onder ieder oog een droog thee zakje met groene thee onder je ogen voor ongeveer vijf minuten en het zal er voor zorgen dat je donkere kringen langzaam wegtrekken. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom het precies werkt maar ik heb het uitgetest en het werkt. Niet meteen na de eerste dag maar na een dag of 3 zie je duidelijk verschil.

Aardappels.

Aardappels? Ja, aardappels. Het klinkt misschien raar maar dit werkt echt heel erg goed. In aardappelen zitten namelijk veel enzymen, en zo ook een huid verlichtende enzymen. Je snijd gewoon een aardappel door of een stuk eraf dat je de binnenkant tegen je wallen aan kan wrijven. Wrijf de aardappels onder je ogen, je kan het nu in laten trekken maar je kan het ook na 10 minuten met lauw water eraf halen. 


En we gaan door met diy's voor je puistjes en acne. let's start met mijn favoriet. 


Aspirine.

Wat heb je allemaal nodig : 1 aspirine/paracetamol, een theelepeltje water, een klein schaaltje. 

Plet de aspirine/paracetamol helemaal fijn en meng het met een theelepeltje water, gebruik zeker niet teveel water want daar wordt het hele papje niet beter van. Breng het uiteindelijk dun aan op je gezicht. Laat het zo ongeveer 5 minuutjes zitten en was het mengsel er dan af met lauw water. 

Het is het beste om dit voor het slapen gaan te doen. Als je dan s ochtends wakker wordt merk je zeker verschil.

Honing.

We kunnen over dit heel moeilijk gaan doen maar uiteindelijk is dit de meest simpele om uit te voeren. Je brengt de honing gewoon over je hele gezicht aan en laat die voor 15 minuten zitten. Was het er na 15 minuten af en je huid zal heel moisturized voelen en je poriën zijn super goed gereinigd waardoor je puistjes zullen weg gaan en je ook minder kans hebt om nog veel meer puistjes of acne te krijgen. 


En dit was het dan alweer. Hopelijk hebben jullie iets aan de tips, ik heb alles zelf uitgeprobeert met  vele anders diy's, deze 4 werkte voor mij erg goed. Maar iedereen heeft een ander soort huid waardoor ik niet kan vertellen wat goed is voor jou huid. Als het er op aan komt bij jij zelf degen die jou huid het beste kent en zul je zelf moeten uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Hopelijk heb je er toch wat aan. Veel succes met uitproberen en laat hier beneden even weten wat voor jou werkte.

Kusje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0